Voor ieder design het juiste materiaal.

3D print materiaal PLA samenstelling

PLA

Natuurlijke basis, biologisch afbreekbaar.

3D printmateriaal Nylon samenstelling

ABS

Zeer sterk, hittebestendig en veelzijdig.

3d print materiaal PETG

PETG

Sterk, flexibel, slagvast en duurzaam.

3D printmateriaal Nylon samenstelling

PC

Zeer sterk, transparant en hittebestendig.

3D print materiaal samenstelling van Nylon

Nylon

Sterk, flexible, slijtvast en licht in gewicht.

3D print materiaal samenstelling van Nylon

TPU

Rubberachtig materiaal met verschillende mogelijkheden

3D print materiaal PLA samenstelling

PLA

PLA is een van de meest gebruikte materialen, hierdoor is het in bijna alle kleuren te krijgen. Van mat tot glossy.

PLA is vooral geschikt voor decoratief binnen gebruik, of onderdelen die weinig te verduren hebben.

PLA heeft een relatief lage hittebestendigheid en kan dus beter vermeden worden op plekken waar de temperatuur flink op kan lopen. 

PLA wordt uit hernieuwbare bronnen vervaardigd en is daardoor biologisch afbreekbaar. Dit maakt PLA een duurzame keuze.

ABS

Van nature is ABS wit. Hierdoor is het materiaal gemakkelijk te kleuren, waardoor het in veel verchillende kleuren verkrijgbaar is.

ABS biedt een goede algemene sterkte en stijfheid, wat het geschikt maakt voor diverse toepassingen, waaronder mechanische onderdelen.

ABS heeft een hoge hittebestendigheid en behoudt hierdoor zijn vorm beter bij hogere tempraturen.

ABS is een niet-biologisch afbreekbaar materiaal dat gemaakt wordt van niet-hernieuwbare fossiele brandstoffen. Daarnaast is het ook niet-recyclebaar, wat het een minder milieuvriendelijk materiaalkeuze maakt.

3D printmateriaal Nylon samenstelling
3d print materiaal PETG

PETG

Van nature is PETG helder en transparant, waardoor het materiaal een glasachtige uitstraling heeft. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

PETG biedt een goede balans tussen sterkte en flexibiliteit, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan toepassingen. Ook is het goed bestendig tegen UV-straling en verschillende chemicaliën.

PETG heeft een redelijke hittebestendigheid, waardoor het bestand is tegen hogere temperaturen dan bijvoorbeeld PLA.

PETG is niet-biologisch afbreekbaar en gemaakt van petrochemische bronnen, wat de mileuvriendelijkheid negatief beïnvloed. Het materiaal is echter wel recyclebaar, waardoor het een duurzamere optie is dan andere materialen zoals ABS.

PC

PC heeft een glanzende en doorzichtige uitstraling en is beschikbaar in diverse kleuren.

PC biedt een uitstekende combinatie van sterkte en stijfheid. Deze eigenschappen maken het geschikt voor uiteenlopende toepassingen, variërend van constructieve elementen tot beschermende behuizing.

PC staat bekend om de hoge hittegestendigheid, waardoor het bestand is tegen hogere tempraturen dan veel andere kunststoffen. Dit maakt het materiaal uitermate geschikt voor toepassingen waar blootstelling aan warmte een grote rol speelt.

PC is niet-biologisch afbreekbaar en gemaakt van petrochemische bronnen, wat de mileuvriendelijkheid negatief beïnvloed. Het materiaal is echter wel recyclebaar, waardoor het een duurzamere optie is dan andere materialen zoals ABS.

3D printmateriaal Nylon samenstelling
3D print materiaal samenstelling van Nylon

Nylon

Nylon is van nature ondoorzichtig en heeft doorgaans een witte tot crèmekleurige uitstraling. Het materiaal is echter in veel verschillende kleuren beschikbaar.

Nylon biedt uitstekende treksterkte en flexibliteit, waardoor het geschikt is voor toepassingen waar zowel sterkte als buigzaamheid vereist zijn. Het wordt vaak gebruikt in producten zoals tandwielen en andere technische toepassingen.

Nylon vertoont redelijke hittebestendigheid en behoudt zijn eigenschappen goed bij hogere tempraturen. Hierdoor is het geschikt voor toepassingen die een zekere mate van hittebestendigheid vereisen.

Over het algemeen is nylon niet-biologisch afbreekbaar en wordt vervaardigd uit niet-hernieuwbare fossiele brandstoffen. Nylon is in de meeste gevallen echter goed recyclebaar, wat het tot een redelijk duurzame keuze maakt.

3D print materiaal samenstelling van Nylon

TPU

TPU is in verschillende kleuren verkrijgbaar, vraag naar de mogelijkheden

TPU is verkrijgbaar in verschillende elasticiteits eigenschappen , dit maakt dit materiaal uniek. Van zeer elastisch tot redelijk hard alles is mogelijk. Ook is TPU zeer slijtvast

TPU heeft een hoge hittebestendigheid, het word veel gebruikt in de industrie.

TPU is uitstekend recyclebaar en daardoor een groene keuze.

Scroll naar boven